Takket være bruken av friskhetssenteret er jeg i full aktivitet

27 februar 2020

– Uten Østfoldbadet hadde jeg ikke fungert i hverdagen og kunne fortsette som lærer, sier Anka Løken (60).

Helseplagene toppet seg etter en bilulykke for mange år siden. Impulsive og aktive Ann-Karin Løken slet med å komme tilbake i arbeid. Så åpnet Østfoldbadet før juli 2000. Revmatiske problemer slapp taket med mulighetene for trening flere ganger i uken i terapibassenget med 34 oC.

– Jeg ble så inspirert og tilfreds med å kunne komme tilbake i 70 % lærerstilling på ungdomsskolen, at jeg ble med som trener for andre revmatikere i 3 år, minnes hun. Anka er engasjert. I den nye storkommunen skal hun være nestleder i planutvalget. Gleder seg til å bli kjent i hele den nye kommunen, og være med å bidra til både utvikling og aktivt jordvern. Selvsagt fortsetter hun i styret for frivillighetssentralen og vil delta aktivt i frivilligheten når hun ikke er vikarlærer på Korsgård skole.

– Jeg må bli flinkere til å trene, innrømmer hun og legger ikke skjul på at hun trives best i bassengene. Hvis hun ikke hopper fra 5 meteren. Roingen er fin trening som passer henne godt.

– Her får vi god veiledning og tilrettelegging. Du blir, som bruker, sett av dyktige folk på badet. Jeg trives i det inkluderende miljøet hvor det er plass til alle. Ikke antallet, men hver enkelt av oss går her. Vi føler oss trygge, godt ivaretatt og som en del av noe større selv om jeg kommer alene. Det som overrasker meg mest er hvor mange i Askim som ennå ikke har vært innom badet. Utrolig. Her har vi et kjempeflott tilbud med lav terskel for å bli en del av et flott miljø, påpeker Anka.

Det gjelder like mye hodet og resten av kroppen. Etter en tur på badet blir resten av dagen noe helt annet. Og ikke minst gleden over å komme hit. Det gjør noe med deg. Og når vi er i bassengene er plass til alle uansett kroppsfasong, smiler hun.

Hun er imponert over det nye uteanlegget, og hvor rent og ordentlig badet er etter mange års bruk. – jeg sier ifra hvis noe ikke ser helt bra ut, ler hun.

– Å kunne svømme og være trygg i vann er viktig. Derfor har jeg gitt både barn og barnebarn babysvømmingskurs i dåpsgave. Og senere svømmekurs. Hele familien har vært ivrige brukere av Østfoldbadet, og det kommer vi til å fortsette med. Kan jo ikke få det bedre enn i det deilige klimaet med aktiviteter for alle – uansett vær ute, understreker bestemor Anka.