Yoga


Yoga er en livsfilosofi som også kan skape en sunn kropp og et stabilt sinn. Flere og flere oppdager gleden og nytten av å praktisere yoga jevnlig. På våre kurs har vi en rolig start og gradvis tilnærming til Ashtanga Yoga.

Gjennom yogapraksisen med korrekt pust, stillinger (asana) og drishti (de stedene vi fester blikket), kan vi kontrollere sansene våre og skape en dyp forståelse av oss selv. Gjennom jevnlig, dedikert og hengiven praksis, skaper vi stødighet og balanse i kropp og sinn.

Vi tilbyr kurs med ulik varighet i Vinyasa Yoga, YinYoga og Ashtanga Yoga. Følg med i kursoversikten på hva vi har gående. •Som medlem på treningssenteret har du også tilgang til kortere timer i YinYoga, RoligYoga og Yoga Solhilsen

Ashtanga Yoga

Ashtanga betyr 8 grener. De er beskrevet i Patanjalis Yoga Sutras som yama (etiske retningslinjer), niyama (leveregler/råd), asana (stillinger), pranayama (pusteteknikker), pratyahara (tilbaketrekking av sansene), dharana (konsentrasjon), dhyana (meditasjon) og samadhi (høyeste form for bevissthet).

Alle de åtte grenene er gjensidig avhengige av hverandre. De fire første er eksterne grener og når man har etablert et solid fundament i disse, vil de fire siste ”indre” grenene langsomt og spontant kunne utvikle seg over tid.

Ashtanga yoga er en dynamisk yogastil hvor man beveger seg i en rolig flyt fra stilling til stilling. Vi jobber oss gjennom hele kroppen og løser opp spenninger. I disse klassene er tempoet noe høyere en våre andre dynamiske klasser, men det er helt fint å bli med selv om man er ny til yoga. Klassene avsluttes med avspenning.

Vinyasa Yoga

Akkurat som i Ashtanga yoga, handler Vinyasa yoga om bevegelse og pust sammen. Her beveger vi oss smidig gjennom stillingene og bygger styrke fra underlaget og opp. Kurset er tilpasset alle nivå, og du kan variere stillingene slik at de passer til kroppen din. Vinyasa Yoga er en dynamisk, pust-basert yoga flyt hvor vi jobber med både balanse, styrke og fleksibilitet. Klassene begynner med enkle pusteteknikker for å øke tilstedeværelse og ro.

YinYoga

Yin yoga er en mer skånsom og meditativ form for yoga. Her holder man seg mest liggende eller sittende og stillingene holdes mye lengre. Sammen med gode pusteøvelser lærer man seg å hvile i stillingene slik at dype spenninger i hele kroppen klan gi slipp. Et nydelig avbrekk i hverdagen.

Ta gjerne med deg egen matte og teppe på våre Yoga-timer. Vi har til utlån dersom du ikke har selv, eller skulle ha glemt.

Yoga workshop

Vi arrangerer workshop’s med jevne mellomro,.  Timene varer 90 – 120 minutter, og vil ha ulike temaer.  Fokus på pust og tilstedeværelse står alltid sentralt, og alle timene avsluttes med en god avspenning.