Svømmekurs Askim: Svømmekurs for barn


Har barnet ditt behov for eller ønske om å lære å svømme? Hos Østfoldbadet holder vi svømmekurs for barn i ulike aldre, både i basisferdigheter og mer svømmerelaterte ferdigheter. Hvor mye svømmeerfaring barnet har fra før spiller ingen rolle, hos oss ønsker vi alle velkomne og tilbyr kurs som passer enhver.

Det er oppstart av kurs 3 ganger hvert år. Ca uke 9, 35 og 47. Påmelding legges ut på våre nettsider ca 5-6 uker før kursstart.

Hva kan vi tilby av svømmekurs?

  • Småbarnsvømming (2-4 år): Her gjør man diverse bevegelser i vann etter sang og regler, ligge på armen og svømme etter leker man har kastet, sitter på kanten og hopper uti, snur i vannet, få tak i kanten og klatre opp, henger på ryggen til foreldre mens de svømmer. Mye kommer an på både hvor trygg barnet er i vannet, og hvordan foreldrene motiverer. Dette er et kurs for barn fra 2 år og oppover, med en maksgrense på 10 barn per gruppe.
  • Forberedende svømmekurs for barn (4-5 år): Her vil deltakerne lære seg basisferdigheter i vanntilvenning og lek i vann. Dette kan være alt fra øvelse i å holde hodet under vann til å hoppe fra bassengkanten. Dette kurset kalles også «Boblen».
  • Bronse – nybegynner (5-9 år): Dette ansees som nybegynnerkurs ment for de litt eldre barna, og er neste skritt etter Boblen. I løpet av kurset skal deltakerne lære å flyte som en pil i 15 sekunder, stupe fra sittende stilling og bli trygge i vann.
  • Sølv – videregående 1 (5-9 år): Etter å ha gjennomført bronsekurset, er sølvkurset neste skritt. Under dette kurset lærer deltakerne å kombinere ulike aktiviteter, som å hoppe og å flyte opp.
  • Gull – videregående 2 (5-9 år): Har barnet ditt fullført sølvkurset eller har tilsvarende ferdigheter, er gull siste steg for å ha oppnådd svømmedyktighet. Her venter det mange utfordringer med distansemerker og mosjonsmerker.
  • Teknikkurs – videregående 3 (fra 7 år): For å starte på dette kurset må man kunne svømme minst 25 meter uten hjelpemidler. På kurset vil man terpe på, og lære mer om ulike svømmeteknikker.
  • Nyhet- Vi tilbyr intensiv kurs på bronse, sølv og gull som går tirsdag og torsdag over 5 uker i perioden uke 21-25 før sommeren.

Mer detaljert informasjon om kursene og priser finner du nedenfor.

Dersom du ser etter babysvømming, er dette noe vi også tilbyr for barn opptil 2 år. Vi har også svømmekurs for voksne. Du finner mer informasjon om våre svømmekurs (Askim / Østfold) her på nettsiden.

Se de ulike kursene her

Klikk her for timeplanen for kursene

Intensivkurs, tirsdag og torsdag fra uke 21-25:
Bronse, nybegynner Tirsdag 21.05 kl 17.00
Sølv, videregående 1 Tirsdag 21.05 kl 18.00
Gull, videregående 2 Tirsdag 21.05 kl 19.00