Svømmekurs Askim: Svømmekurs for barn


Har barnet ditt behov for eller ønske om å lære å svømme? Hos Østfoldbadet holder vi svømmekurs for barn i ulike aldre, både i basisferdigheter og mer svømmerelaterte ferdigheter. Hvor mye svømmeerfaring barnet har fra før spiller ingen rolle, hos oss ønsker vi alle velkomne og tilbyr kurs som passer enhver.

Nye kurs starter i uke 9. Timeplan og påmelding vil være klart fra starten av januar.

Hva kan vi tilby av svømmekurs?

  • Småbarnsvømming (2-4 år): Her gjør man diverse bevegelser i vann etter sang og regler, ligge på armen og svømme etter leker man har kastet, sitter på kanten og hopper uti, snur i vannet, få tak i kanten og klatre opp, henger på ryggen til foreldre mens de svømmer. Mye kommer an på både hvor trygg barnet er i vannet, og hvordan foreldrene motiverer. Dette er et kurs for barn fra 2 år og oppover, med en maksgrense på 10 barn per gruppe.
  • Forberedende svømmekurs for barn (4-5 år): Her vil deltakerne lære seg basisferdigheter i vanntilvenning og lek i vann. Dette kan være alt fra øvelse i å holde hodet under vann til å hoppe fra bassengkanten. Dette kurset kalles også «Boblen».
  • Bronse – nybegynner (5-9 år): Dette ansees som nybegynnerkurs ment for de litt eldre barna, og er neste skritt etter Boblen. I løpet av kurset skal deltakerne lære å flyte som en pil i 15 sekunder, stupe fra sittende stilling og bli trygge i vann.
  • Sølv – videregående 1 (5-9 år): Etter å ha gjennomført bronsekurset, er sølvkurset neste skritt. Under dette kurset lærer deltakerne å kombinere ulike aktiviteter, som å hoppe og å flyte opp.
  • Gull – videregående 2 (5-9 år): Har barnet ditt fullført sølvkurset eller har tilsvarende ferdigheter, er gull siste steg for å ha oppnådd svømmedyktighet. Her venter det mange utfordringer med distansemerker og mosjonsmerker.
  • Teknikkurs – videregående 3 (fra 7 år): For å starte på dette kurset må man kunne svømme minst 25 meter uten hjelpemidler. På kurset vil man terpe på, og lære mer om ulike svømmeteknikker.
  • Nyhet- Vi tilbyr intensiv kurs på bronse, sølv og gull som går tirsdag og torsdag over 5 uker i perioden uke 21-25

Mer detaljert informasjon om kursene og priser finner du nedenfor.

Dersom du ser etter babysvømming, er dette noe vi også tilbyr for barn opptil 2 år. Vi har også svømmekurs for voksne. Du finner mer informasjon om våre svømmekurs (Askim / Østfold) her på nettsiden.

Se de ulike kursene her

Klikk her for timeplanen for kursene

Intensivkurs, tirsdag og torsdag fra uke 21-25
Bronse, nybegynnerTirsdag 21.05kl 17.00
Sølv, videregående 1Tirsdag 21.05kl 18.00
Gull, videregående 2Tirsdag 21.05kl 19.00