1.300 nominasjoner av klasser til testbading av Østfoldbadet

23 mai 2019

Enormt morsomt, men utfordrende. Vi har ca 1.300 forslag og begrunnelser for hvorfor nettopp denne klassen skal vinne gratis skoletur til testing av det nye uteanlegget og opplevelser i Østfoldbadet torsdag 20. juni.

– I alt er vel 1.000 skoleklasser foreslått. I enkelte miljøer har det vært jobbet intenst med å mobilisere mange og gode begrunnelser. Nå venter spente lærere, foreldre og elever på hvem som vinner. Vi trenger noen dager på å gå gjennom alle nominasjonene, sier daglig leder David Koht-Norbye.

Tre busser er satt opp for å hente de heldige elevene på skolene og kjøre dem hjem igjen etter en minnerik skoletur hvor både opplever, mat og drikke er inkludert.

Sluttspurten på byggeperioden er hektisk. Østfoldbadet får 19. juni tilgang til å møblere områdene og gjøre klart for testbading.  Siste skoledag er fredag 21. og dermed er det bestemt at testbadingen skal skje torsdag 20. juni. Da er temperaturen i utebassenget kjørt opp til 29 grader, som det skal være hele sommeren, og all teknikken innkjørt for å kunne ta i mot de første badegjestene.

Noe arbeid kan gjenstå, men det skal være i orden til åpningen av uteanlegget lørdag 29. juni.

 

Alle 5. klassingene i Eidsberg får sjansen

Det er mange godt begrunnete forslag. Felles for flere går på hvor uheldige et klassetrinn i Eidsberg har vært, og vi siterer en nominasjon:

«Klasse 5B ved Mysen skole har virkelig vært ekstremt uheldig med svømmeopplæringen så langt i skolelivet. Da de skulle ha svømming i 3. klasse, ble badet på Festiviteten stengt i hele to måneder pga legionella-smitte. Klassen gikk dermed glipp av verdifulle svømmetimer. Og nå i 5. klasse ble badet på Festiviteten like gjerne stengt for godt. Da gikk det flere uker før svømmeopplæringen kunne fortsette på nettopp Østfoldbadet. Jeg mener en drømmedag på Østfoldbadet vil være et godt plaster på såret for en klasse som har blitt ekstra hardt rammet av de elendige forholdene på det nå nedlagte badet i Mysen. Mitt inntrykk er også at klassen har elever med behov for større trygghet i vann. Klasse 5B er ellers en trivelig og fin gjeng, som tar godt vare på hverandre i skolehverdagen. De vil definitivt kunne teste Østfoldbadets nye fasiliteter på beste måte».

– Vi kan ikke gjøre forskjell på 5. klassingene i Eidsberg. Det har kommet mange og godt skrevne begrunnelser for hvorfor de fortjener en god badeopplevelser og litt ekstra tid for å praktisere svømming. Derfor inviterer vi like gjerne alle 5. klassingene i Mysen, Kirkefjerdingen, Tenor, Trømborg og Hærland til å komme en dag det passer dem. Om det blir i den første ferieuka eller om de venter til skolestart i august får de velge selv, forteller Koht-Norbye.

 

Åpent ut august

Utebassenget er tenkt å være i bruk ut august. Så overtar Askim Entreprenør igjen området for å fullføre arbeidet med fasaden. De mørke platene som kun skal være synlig på den nedre delen, er på plass. Flotte, hvite plater perforert med forskjellig hullstørrelser skal monteres utenpå for gi det rette arkitektoniske uttrykket. Det må på plass før den nye svømmehallen med 160 garderobeplasser, flotte dusjfasiliteter og to store saler for trening skal stå ferdig etter planen 1. november.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta nyttig informasjon og tilbud på e-post!

til toppen