fbpx

Presseside

Her finner du pressemeldinger og artikler du kan laste ned

Vi legger fra tid til annen ut egne pressemeldinger. Disse må du gjerne spre videre.

Dessuten er det mange medier som omtaler oss. Vi legger ut linker til oppslag om Østfoldbadet. Her er mye spennende stoff.

Lurer du på noe?

Ta kontakt med daglig leder David Koht-Norbye på Østfoldbadet på tlf 977 29 290 eller bruk epost: post@ostfoldbadet.no.

Gjest nr. 3.000.000

I januar 2019 fikk vi vår besøkende nr 3.000.000. Det vanket store overraskelser for denne gjesten. Les mer her.

Gjest nr. 3.000.000

Av Marius Lippestad Publisert:

Østfoldbadet varslet før jul om at de nærmet seg 3 millioner besøkende.Klokken 16.05 fredag ettermiddag nådde de milepælen.

Badesjef David Koht-Norbye ventet spent ved inngangen på Østfoldbadet fredag ettermiddag. Da Smaalenenes Avis ankom manglet det fem personer gjennom dørene for å nå milepælen på 3 millioner.

– Der kommer nummer 3 millioner, bryter badesjefen ut, i det 16 år gamle Ahmad Rezaie går gjennom døren.

– I dag trenger du ikke betale. Gratulerer, du er vinneren av ett års gratis bading, strålte badesjefen til den overraskede gutten.

– Veldig gøy

16-åringen flyttet til Askim for tre og et halvt år siden. Han går i første klasse på studiespesialisering på Askim videregående skole og er et kjent fjes på Østfoldbadet fra før.

– Det hadde jeg ikke trodd. Det var veldig gøy, sier Ahmad overrasket.

– Jeg pleier ofte å komme hit og bade, så dette skal jeg bruke mye, strålte han fornøyd.

Østfoldbadet har vært en suksess

Badesjef Koht-Nordby forteller at ved oppstarten av badet var det ikke alle som hadde troen på at et badeland i Askim skulle slå an.

– Da vi startet opp i 2000 hadde folk i Indre Østfold og Askim ikke tro på at vi skulle få inn 330 mennesker i snitt hver dag. I fjor var et ganske dårlig år for vår del, men likevel hadde vi 479 besøk i snitt hver dag, forteller Koht-Nordby.

– Vi er kjempefornøyd med besøket vi har hatt hele veien. Vi har hatt over 190.000 besøkende flere år, likevel er det best besøkte året, åpningsåret. Den gangen hadde vi 202.000 gjester innom, forteller han.

Tippet rett tidspunkt

Østfoldbadet har hatt en Facebook-konkurranse, hvor man skal gjette når besøk nummer tre millioner gikk gjennom døren.

– Det var mellom 20 og 30 personer som var styggelig nærme. Monika Riseng fra Askim tippet helt riktig at gjesten skulle komme 16.05, sier Koht-Nordby.

– Det var mange som var nære på. Nærmest var Cecilie Ruud som bommet med 2 minutter. Rebecca Krogh hadde hele 3 gode tips innenfor 50 minutter, mens Per-Arne Martinsen hadde to tips innenfor 35 minutter feil.

Badesjefen opplyser at de øvrige som får en badebillett hver for gode tips, er Monica Kjenne, Solveig Marie Jensen, Kari Smith-Meyer, Linda Mitchley, Elise Simonsen, May Caroline Borgaas og Rahima Muratovic.

David Koht-Nordby kunne sammen med sin kollega Bente Irene Olsen overlevere Ahmad Rezaie ett års gratis bading.
David Koht-Norbye kunne sammen med sin kollega Bente Irene Olsen overlevere Ahmad Rezaie ett års gratis bading. Foto: Marius Lippestad

Jan Willy fikk badebransjens hederspris

Kåret til beste badeland

Østfoldbadet er kåret til beste badeland av bransjeorganisasjonen Badelandene.no. Ler mer her.

Eneste med rent vann i bassengene

Østfoldbadet var eneste badelandet som besto testene TV2 Hjelper deg tok da de sjekket vannkvaliteten i fem av Østlandets største bade- og svømmeanlegg. Les mer her.

Store byggeplaner i Askim – utendørsbad i 2019

Snart kan du bade utendørs midt i Askim sentrum – les mer

Økonomisk rekordår for Østfoldbadet

2014 er det beste året for Østfoldbadet hittil. Les mer

Rekordstort besøk for Østfoldbadet

Det nye treningssentertilbud bidro til at 2014 fikk Østfoldbadet ny besøksrekord når en ser bort fra det første jubelåret i 2000. Les mer

Østfoldbadet best i test

TV2 har sjekket vannkvaliteten i fem badeland på Østlandet. Østfoldbadet er de eneste som fikk godkjent. Les mer

Svøm deg i form – til KretaØstfoldbadet innbyr mosjonssvømmere til langtur til Kreta

Østfoldbadet er med på Norges største mosjonskampanje og utfordrer vårt nærmiljø til å bruke bade- og svømmeanlegget til mosjon nå i vinter fram til 31. mars.

Synes du det høres langt ut å svømme til Kreta.

Da kan vi berolige deg med at du ikke må svømme så langt, men kan komme dit likevel!

Voksne som svømmer over 10.000 meter i løpet av kampanjeperioden (5.000 meter for funksjonshemmede), og barn som svømmer 2.500 meter (1.500 meter for funksjonshemmede), er med i trekningen av en tur til Mythos Beach Resort Rhodos.

Svømming kan være god og varm mosjonsaktivitet, spesielt på kalde vinterkvelder. Gjennom svømming får man trent hele kroppen, samtidig som det er sosialt å reise til bade- og svømmeanlegget sammen med venner og familie

Dette er 12. gangen Østfoldbadet deltar på kampanjen.  I fjor var det ca. 100 personer som deltok i kampanjen.

Målsettingen er at 125 personer deltar og fullfører kampanjen på ”svøm deg til Kreta 2013” i vårt bade- og svømmeanlegg

Info om kampanjen

”Svøm deg til ….” er Norges Svømmeforbunds årlige mosjonskampanje, som foregår i perioden 1. januar til 31. mars. Kampanjen har utviklet seg til å bli Norges største mosjonskampanje. Det er 16. gang Norges Svømmeforbund arrangerer denne mosjonskampanjen, og dette er over 250 bade- og svømmeanlegg over hele landet med og arrangerer.

For å delta må du registrere dine svømte meter. Det er 2 muligheter for å gjøre dette:

  1. Registreringskort på Østfoldbadet. Spør i billettdisken etter deltakerkortet, og vi oppbevarer det for deg i kartotekboksen vår mens kampanjen pågår.
  2. Elektronisk på www.svomlangt.no.

*man kan bare registrere 1 gang.

Premier

Som i alle år, er det også denne gangen flotte premier til noen heldige deltagere. Apollo er mosjonkampanjens reisesponsor og hovedpremien er en tur til deres nye resort på Kreta. Hovedpremien blir trukket blant alle deltakerne som har klart å nå antall meter i svømmebassenget.  Alle barn på 13 år og yngre som i perioden svømmer 2.500 meter får et diplom og blir med i trekningen om en ukestur for hele familien (fire personer) til Kreta.

I tillegg er det trekning av weekendopphold på Thon hotel i Norge for både til voksne og barn

Byggestart i november01.11.2012

Hersleth Entreprenør starter byggearbeidene med det nye opplæringsbassenget til Østfoldbadet 1. november. Etter planen kan Askim-elevene ta i bruk bassenget i løpet av oktober 2013.

Byggestart er et par uker forsinket, men det skal ikke påvirke ferdigstillelsen av det nye opplæringsbassenget med heve- og senkebunn og ny administrasjonsfløy med friskhetssenter. Framdriftsplan  til Hersleth Entreprenør AS forutsetter overlevering av bygget i  månedsskiftet september-oktober 2013.

– Vi håper å ta i bruk bassenget til høstferien i 2013. Vi stresser imidlertid ikke byggearbeidene hvis det går utover kvaliteten på spesielt flisarbeidene. Betongen må få tid til å herde. Denne svømmehallen skal vi ha glede av i mange år framover, understreker daglig leder David Koht-Norbye, som ser fram til at Østfoldbadet blir et enda mer komplett anlegg.

Allerede forrige uke startet gravearbeidene utenfor Østfoldbadet. En kraftig høyspentledning og to telefonkabler med til sammen 400 par ledninger måtte flyttes. De gikk tvert igjennom området hvor bassenget kommer. Der ligger det for øvrig tre kummer til avløpsvann og overflatevann som også må flyttes.

Seks entrepriser

Anbudsrundene viser at byggemarkedet er mer opphetet igjen enn på lenge. Kun tre anbud på byggearbeidene inkludert grunnarbeider og betong og stort sett to tilbud på de andre fagene vitner om at byggebransjen har mye å gjøre. De som skal bygge den nye svømmehallen, administrasjonsfløya og friskhetssenteret er:

  • Hersleth Entreprenør – byggearbeider, grunnarbeider og betong
  • Askim & Mysen Rød – rør- og sanitærarbeider
  • Østfold Enøk & Ventilasjon – ventilasjon
  • YIT Askim – elektro
  • Processing Norge – vannbehandling
  • Processing Norge – heve- og senkebunn

Det er ikke avklart ennå hvem som skal levere heisen.

A.L. Høyer Askim har byggeledelsen på vegne av byggherren.

 

Bygger for ca. 40 mill. kr

Kalkylene for byggeprosjektet var på 36,1 mill. kr. Tilbudene har en rammer på 39,6 mill. kr. For å ha god nok ramme til reserver og marginen, har styret i Østfoldbadet vedtatt å øke egenfinansiering med 2,4 mill. kr til vel 5 mill. kr.

– Takket være gode driftsresultater de siste årene, og utsikter til et bra resultat også i 2012, har Østfoldbadet likviditet og muskler til å ta de ekstra kostnadene uten å måtte låne mer. Som byggeherre ser vi med bekymring på at byggemarkedet er såpass opphetet, at prosjektet blir en del dyrere enn antatt. Det er et tankekors for andre med byggeprosjekter. På den annen side er det flott at det er stor aktivitet i samfunnet med mange prosjekter innenfor offentlig og privat regi, sier styreleder Tor Sæther.

God sommer for Østfoldbadet31.07.2012

Sommeren 2012 går over i historien som en av de beste for Østfoldbadet. I juni ble det satt ny besøksrekord med 11.795 gjester. Juli ble også en svært god måned med 14.651 badende, men fortsatt er 2007 den bløteste måneden siden vi startet i 2000. Da var det kun en dag det ikke pøset ned regn, nesten 17.000 badegjester fikk sommeropplevelsene sine i Østfoldbadet.

NRK Østfold hadde i går kveld en fin reportasjon om godt besøk i Østfoldbadet. De rotet litt med hvilken måned som hadde rekordbesøk, men det betyr lite. Se hvor herlig artig de unge badegjestene hadde det….

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.8264639

Jordbærsoftis får du kun på Østfoldbadet12.6.2012

Tidligere er det kun Momarkedet på Mysen som har hatt rosa softis med jordbærsmak. Nå kan du få den deilige, velsmakende softisen på Østfoldbadet i Askim. Sammen med Diplom-IS har vi fått på plass egen softismaskin med rosa is. Østfoldbadet er Diplom-IS’ største kunde i Østfold og blant de aller største i hele landet. Badelandet selger masse is hver dag hele året. Og varespekteret er stort; stykkiser i fleste variantene, kuleis og softis i to varianter; vanlig vaniljeis med forskjellig strøssel og nå også den rosa med jordbærsmak.

Dessuten har vi flere slags is til våre hjemmelagde milkshaker. Her det mye godt å kose seg med – hele året!

Se oppslaget i Smaalenenes Avis 12. juni: http://www.smaalenene.no/nyheter/article6102529.ece

Rekordår for Østfoldbadet6.1.2012

Smaalenenes Avis skriver på lederplass 6. januar 2012 om et fantatisk bra år for Østfoldbadet i 2011. Året ble avsluttet med det beste romjulsbesøket siden åpningen i 2000. I alt var det 4.415 badegjester i løpet av dagene fra 2. dag jul og til med 1. nyttårsdag. 2011 er det tredje beste året når det gjelder besøk. 164.525 mennesker badet i Østfoldbadet i 2011, og økonomisk kommer dette til å bli det beste årssresultatet.

Lederen i Smaalenenes Avis kan du lese her:

http://smaadebatten.origo.no/-/bulletin/show/713028_rekordaar-for-oestfoldbadet

Rekordbesøk i påsken06.04.2010

Påskeuka 2010 gikk over i historien som den beste noensinne for Østfoldbadet. Med 6.551 besøk i uke 13 satte publikum ny besøksrekord for Østfoldbadet i påsken. Mye regn og lite sol bidro til at det var folksomt på Østfoldbadet hele påsken.

Se hva Smaalenenes avis skriver om dette her.

Påskebesøket varierer mye ut fra når påsken kommer og hvordan været er. I 2007 var det 4.442 gjester i bassengene på de syv dagene fra mandag etter palmesøndag til og med påskesøndagen. Det er den “tørreste” påska siden åpningen.

Den gamle rekorden stammer fra den første påsken i 2001. Da var det 6.462 besøk på syv dager. Tar vi med en meget god 2. dag påske det året, holder 2001 fortsatt bestenoteringen når vi ser hele påsken under et.

Besøk nr. 1.500.00027.03.2010

Lørdag 27. mars kl 12.42 ble snart 8 år gamle Martin Narvestad Evju fra Rakkestad en historisk person på Østfoldbadet.Gjest nummer 1.500.000 ble behørig hedret og gratulert. Det neste året kan Martin gå på badet hvor ofte han vil helt gratis! Den historiske gutten fikk nemlig et årskort til Østfoldbadet.

Milepælen ble markert med overrekkelse av blomster, en ryggsekk, t-skjorte og badelaken med Østfoldbadets logo på, i tillegg til årskortet. Martin kom sammen med pappa Lars Riiser Evju og lillesøster Julie, som også fikk gå gratis på Østfoldbadet denne dagen.

Se hva Smaalenene.no skriver om saken

For badelandet i Askim er dette en stor dag. Da badet ble planlagt på slutten 1990-tallet, var det få som trodde på prognosene om 333 besøkende hver dag, eller 120.000 i året med andre ord. Siden åpningen av Østfoldbadet 16. desember 2000 har imidlertid 458 gjester besøkt badet i gjennomsnitt per dag badet har vært åpent for publikum.

 

Traff med tipset

Tidligere i vinter innbør Østfoldbadet til tippekonkurranse om når kommer besøkende nr. 1.500.000?

To tippere var meget nær å treffe akkurat på klokkeslettet. Begge var innenfor en halvtime fra det hsitoriske øyeblikket. 5 år gamle Mathias Faugli Obrestad fra Slitu var nærmest med troen på at dette skulle skje kl 13.00. Han var to minutter nærmere korrekt tid i forhold til Heidi Bøhmer fra Oslo. Godt hjulpet av mamma Anne Obrestad, kan Mathias nå bade gratis det neste året. Vinneren i tippekonkurransen fikk nemlig et årskort. En populær gevinst for hele familien Faugli Obrestad.

10 tippere var innenfor et døgn før og etter den historiske hendelsen. De får alle hvert sitt 10 klippskort. Vinnerne er:

Heidi Bøhmer, Oslo

Maria Klima Olsen, Slitu

Svein Ramsfjell, Ski

Camilla Ruud, Mysen

Tor Anders Brenno, Askim

Lasse Bogen, Oslo

Anders Engvold, Askim

Siv Olausen, Mysen

Asle Halvorsen, Trøgstad

Stein E. Berg, Askim

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta nyttig informasjon og tilbud på e-post!

til toppen